Glasøya i Flatanger kommune og Nonsbrenna, langs fv. 17, i Namsos kommune har fått to nye mobilmaster med Telenor-dekning.
- God mobildekning i hele fylket er viktig for bolyst og blilyst. Det er også viktig i et sikkerhetsmessig perspektiv. Jeg er glad for at vi nå har bidratt til to viktige prosjekter, sier Pål Sæther Eiden, fylkesvaraordfører og leder for hovedutvalg samferdsel.
Glasøya, Flatanger kommune
Den ene mobilmasten er på Glasøya i Flatanger. Dette er et område som tidligere har manglet tilstrekkelig med dekning.
- Det er en veldig etterlengtet mobilmast som nå er åpnet på Glasøyfjellet. Det er artig å få realisert dette og gi dette tilbudet til de som bor på innsiden av Glasøya. Å ha mobildekning der du bor er en nødvendighet, så tusen takk til alle samarbeidspartnere for at vi har lyktes med å få til dette, sier Olav Jørgen Bjørkås, ordfører i Flatanger kommune.
Den mye mobilmasten på Glasøya sørger for mobildekning til ca. 40 fastboende både på Glasøya og omegn. En rekke fritidsbeboere og veistrekningene i området får nå også rask og stabil 4G/5G-dekning.
Her kan du se video fra åpningen på Glasøya
Nonsbrenna (fv.17), Namsos kommune
Den andre nye mobilmasten er på Nonsbrenna i Namsos kommune. Denne masta ruver 36 meter over terrenget. Masten gir god mobildekning langs veistrekningen fra Sjøåsen og til Bangsund, og området rundt Løgnin.
Masten på Nonsbrenna ble markert ved FV17, hvor dekningsforbedringen var en av hovedprioritetene. Med på markeringen var varaordfører i Namsos kommune, Telenor, Trøndelag fylkeskommune og lokal presse. Samtlige kunne konstatere at det var full mobildekning på strekningen, hvor det tidligere var null signal.
Fremtidig modell for offentlig støttet mobilutbygging
Mastene på Glasøya og Nonsbrenna er to av de fire siste mastene som ble bygd under den nå utgåtte HAGA-modellen. På grunn av innførte EU-regler om statsstøtte, må en ny modell for offentlig støttet mobilutbygging som oppfyller kravene til GBER art. 52A utarbeides. Arbeidet med ny modell for mobilutbygging er i gang, og Trøndelag fylkeskommune sikter på å kunne bidra til bedre mobildekning i fylket, der hvor dette ikke er kommersielt lønnsomt.
- Har du dårlig eller ingen mobildekning der du bor? Ta kontakt med din kommune.